Notícies, Uncategorized, XVIII AHistòriaR

L’Ajuntament de Castelló aprova una beca de 2.000 euros a historiadors que investiguen sobre el municipi

L’Ajuntament de Vva. de Castellón va aprovar, al plenari del passat dijous, la I Beca ‘Vicent Ignasi Franco d’Investigació Històrica, beca dotada amb 2.000 euros que concedirà a historiadors perquè investiguen el passat de la localitat i ho exposen en la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera que se celebrarà en 2018 a Castelló, exactament entre el 26 i el 28 d’octubre.

El treball tindrà una extensió mínima de 25 fulls. La beca està dotada amb un import de 2.000 euros, que s’abonarà una vegada s’haja finalitzat el treball d’investigació i siga presentat en la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera de Castelló. La beca es concedirà a partir dels trenta dies de la publicació de la convocatòria, per tant el temps del qual es disposarà per a realitzar la investigació serà des de la notificació de l’adjudicació de la beca fins al dia de la inscripció en la XVIII Assemblea d’Història.

L’Ajuntament es presentarà com a col·laborador de l’investigador en l’assemblea, així mateix es reserva el dret a publicar la comunicació en mitjans municipals. En qualsevol cas, el becari haurà de manifestar en l’exposició o per escrit en el text definitiu que es lliurarà al Secretariat Local d’Organització de l’Assemblea d’Història de la Ribera, que aquesta comunicació ha gaudit de l’ajuda econòmica de l’Ajuntament de Castelló. Els requisits dels aspirants seran ser major d’edat i estar en possessió de titulacions universitàries com doctorat, llicenciatura, grau i/o màster en Geografia, Història, Història de l’Art i Humanitats i el termini de presentació de sol·licituds serà per trenta dies naturals a partir del següent al de la publicació de la convocatòria. Serà també obligatori realitzar una conferència a Castelló en la data que s’acorde entre el beneficiari de la beca i l’Ajuntament. La resta de les bases per a la tramitació de la sol·licitud es poden consultar (ací) o a l’ajuntament.

Signatura original de Vicent Ignasi Franco – Castelló – 1741 / 1804

L’Assemblea d’Història de la Ribera és una trobada d’estudiosos i investigadors que amb caràcter bianual es desenvolupa a una localitat de la Ribera del Xúquer i que té com a objectiu mostrar als assistents (investigadors, historiadors, arqueòlegs, aficionats a la història, però també a tot el públic assistent que acudeix) quins són les últimes recerques que s’estan desenvolupant sobre la història de les societats pretèrites riberenques. L’Assemblea d’Història de la Ribera s’ha desenvolupat, fins a hui, en disset edicions i en totes, com en la pròxima, ha disposat de l’aval acadèmic de la Universitat de València (UV) i comptarà amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), fins i tot en les últimes edicions ha sigut oferida com un curs de lliure elecció pel Servei d’Extensió Universitària de l’esmentada universitat. Aquesta edició de l’Assemblea d’Història de la Ribera es desenvoluparà a Villanueva de Castellón i com en edicions anteriors hi haurà dues seccions: una miscel·lània (amb les característiques seccions de Geografia, Fonts documentals, Arqueologia, Història Antiga, Medieval, Moderna, Contemporània i Història de l’Art i Patrimoni) i una altra secció de caràcter monogràfic sobre l’ensenyament als diferents pobles de la Ribera del Xúquer en la perspectiva històrica.

Bases de la I Beca ‘Vicent Ignasi Franco’ d’Investigació Històrica

XVIII Assemblea d’Història de la Ribera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*
*